OSB (O-Es-Be – Oriented strand board – eng.) плочите се состојат од неколку слоеви пресувана иверка и дрвени додатоци сврзани со синтетички смоли и лепила,емајлирани за заштита. Се користат за шаловање на бетонски столбови и потпорни ѕидови, кроење и опшивање на одделни делови на објектот, основно патосирање на покриви и подови.

Ние користиме колачиња за да ви овозможиме најдобро искуство. Политика за колачиња