Услуги

Кроење и прекројување по мерка

Кроењето на материјалите во КИ-ПАР се врши на најсовремени машини од германскиот бренд HOMAG (SAWTEQ B-300).

Располагаме со четири машини за кроење што не прави брзи и ефективни во однос на другите во изработката на материјалите.

Машините кои ги поседуваме вклучуваат напредни технологии со компјутерски системи каде се врши контрола со највисоко ниво на прецизност на процесот на кроење и сечење.

Тимот на КИ-ПАР е достапен и на располагање за консултации со земањето на мерките и потребни дополнителни совети.

Кантирање со PUR лепак

Кантирањето може да биде со ПВЦ (0,4мм) или АБС (1мм) трака обложена по рабовите на плочестиот материјал, кои се важен дел за нивна заштита од механични оштетувања и да се подобри изгледот, издржливоста и функционалноста на иверката и медијапанот на крај на изработката. Обложувањето го извршуваме повторно на нашите специјални машини од брендот Homag, кои автоматски ја лепат кантната трака со PUR лепак.

 

PUR лепакот овозможува:

*висока толеранција на висока температура 140 степени

висока толеранција на ниска температура -40 степени

*влагоотпорност

Во склоп со криволиниското кроење, се разбира нудиме и услуга за криволиниско кантирање.

ЦНЦ услуги

Услугите кои ги нудиме со ЦНЦ обработка обезбедуваат прецизна изработка на плочестиот материјал. Овде е вклучена употребата на ЦНЦ машините (HOMAG) каде се користат автоматизирани компјутерски кодови кои генерираат контрола преку ЦНЦ програмата на движењата на алатките и обезбедуваат сигурна обработка на материјалите. ЦНЦ услуги за доработка на материјалите се:

 • Криволиниско кроење
 • Гравирање
 • Рустик крило/рам
 • ЦНЦ изработка на рамки
 • Сечење на отвори
 • Здебелување на пар (дуплекс)
 • ЦНЦ услуги со завршна обработка

Се залагаме за изработка на најсовременото и најактуелното, со тоа како новитет се нашите ЦНЦ услуги на новата Homag машина каде нудиме:

 • Бушење на отвори за ексцентар спојка
 • Бушење за типли
 • Бушење за клап шарки
 • Перфорација за полици
 • Отварање на нут за лесонит
 • Изработка на жлебови за хоризонтален профил

Оваа ЦНЦ машина која е дел од серијата Homag (DRILLTEQ V-200) е наменета за завршна обработка за прецизирање на рамномерно бушење на различните типови на отвори. Машината е опремена со алатки и контролни системи со цел да обезбеди брза и ефикасна обработка и повторливост при бушењето на плочестиот материјал со различна дебелина.

Ние користиме колачиња за да ви овозможиме најдобро искуство. Политика за колачиња